Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dierenbeul van Sprotje krijgt zes maanden cel en boete

Dierenbeul van Sprotje krijgt zes maanden cel en boete

Nieuws
14/10/2019

Op een feestje werd de kat eerst gebruikt als voetbal en daarna in de oven gestopt: een kwartier lang op 200 graden. Sprotje kwam terecht bij Dierenartsenpraktijk Overleie die aan de alarmbel trok. Na een geslaagde crowdfunding en weken van herstel was de poes snel weer de oude. Ondertussen woont Sprotje bij een koppel in het Oost-Vlaamse Buggenhout.  

De rechter sprak over het gedrag van de dierenbeul. Hij heeft geen schuldbesef, betuigt geen spijt, ze hij. De beklaagde zei aan politie dat de toestand van Sprotje hem niet meer interesseerde.

Naast een celstraf van zes maanden moet de man ook een geldboete van 4.000 euro betalen, en hij mag ook nooit meer dieren houden. Gaia ten slotte krijgt 1 euro morele schadevergoeding. De dierenrechtenorganisatie had zich burgerlijke partij gesteld.

Michel Vandenbosch, voorzitter van Gaia: “Dit is een voorbeeldig vonnis. De rechtbank heeft een zeer duidelijk signaal gegeven dat dergelijke wreedheid ontoelaatbaar is en zonder het woord 'psychopaat' uit te spreken laat de rechter duidelijk blijken dat het hier gaat om een individu zonder schuldbesef, een gevoelloze dierenbeul, gevaarlijk voor dier en mens. Met andere woorden, zoals ik eerder al zei, gaat het hier duidelijk om een psychopaat.”

Bekijk ook: