Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dief slaat toe in rusthuizen

Dief slaat toe in rusthuizen

Nieuws
11/02/2019

De vrouw trok naar enkele rusthuizen in Izegem en Ingelmunster waar ze tal van diefstallen pleegde. Ze ging aan de haal met handtassen, portefeuilles, speelgoed, een iPhone en een trouwring. Met de identiteitskaart van enkele van haar slachtoffers sloot ze ook gsm- en andere abonnementen af.

15 maanden cel en 800 euro boete?

"Uw daden hebben veel schade berokkend aan de burgerlijke partijen", zo meende de procureur. "Niet enkel materieel, maar ook moreel. Mijn ambt vordert daarom een celstraf van vijftien maanden en een boete van 800 euro." Een van de slachtoffers getuigde maandag voor de rechter dat op haar gestolen gsm foto's stonden van haar overleden grootvader. Die hadden voor haar een grote emotionele waarde.

De drie burgerlijke partijen vragen samen ongeveer 13.000 morele en materiële schadevergoeding. De vrouw, die al twee maanden in voorhechtenis zat en ondertussen zwanger is van een tweede kindje, toonde berouw voor de rechter. Ze zei dat ze op het ogenblik van de feiten onder invloed was van speed. Haar advocate betwistte wel dat ze de juwelen zou hebben gestolen. Ze vroeg om de vrouw een werkstraf te geven, zodat ze haar job niet verliest en de slachtoffers snel kan vergoeden. Vonnis op 25 februari.

Auteurs: 
Belga