Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dertig maand voor dealer die uithaalt met aardappelmes

Dertig maand voor dealer die uithaalt met aardappelmes

Nieuws
07/04/2020

Tijdens een uit de hand gelopen discussie met enkele drugsgebruikers, ging hij twee van hen te lijf met een aardappelmes. Een van de slachtoffers raakte levensgevaarlijk gewond.

De feiten dateren van oktober vorig jaar. De beklaagde, die de bijnaam "De Hollander" heeft, begaf zich naar het appartement van een kennis in Waregem. Hij kwam er cocaïne afleveren en zou er ook samen met de andere aanwezigen gebruiken. "Maar er ontstond een discussie", aldus de procureur in de Kortrijkse strafrechtbank. "De beklaagde haalde uit met een aardappelmesje naar een eerste slachtoffer. Die raakte gewond aan de handen en de hals. Daarna richtte de beklaagde zich tot een andere aanwezige. Hij stak het mes in zijn hals met de woorden 'Jij bent er ook bij betrokken' en vluchtte weg. Ook de andere aanwezigen maakten zich snel uit de voeten. Het slachtoffer liep hevig bloedend naar de nachtwinkel aan de overkant van de straat om hulp te vragen.

Het duurde nog tot eind november vooraleer de beklaagde kon worden opgepakt. Niemand wilde hem bij naam noemen, maar op een tablet in de woning werd een telefoonnummer gevonden dat naar hem wees.

Auteurs: 
Belga