Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Delhaize wil alle winkels overdragen aan zelfstandigen: 12 in West-Vlaanderen, allemaal dicht door staking personeel

Delhaize wil alle winkels overdragen aan zelfstandigen: 12 in West-Vlaanderen, allemaal dicht door staking personeel

Nieuws
07/03/2023

't Gaat om drie winkels in Brugge, twee winkels in Kortrijk, twee in Oostende, 1 in Izegem, 1 in Roeselare, 1 in Ieper, 1 in Blankenberge en 1 in Knokke-Heist. 

(lees verder onder de foto)

Delhaize heeft 128 supermarkten in eigen beheer waar duizenden mensen werken. "Choquerend, dit komt hard aan", zegt ACLVB-secretaris Wilson Wellens. "128 winkels worden afgestoten naar franchise. Dit is veel erger dan verwacht."

Volgens ACLVB gaat het om zeker 8.000 betrokken werknemers, bij BBTK klinkt het dat het om ruim 9.000 mensen gaat. Die personeelsleden gaan volgens Wellens over naar zelfstandige ondernemers. In eerste instantie worden de loon- en arbeidsvoorwaarden volgens Wellens behouden, maar wat er nadien zal gebeuren is de vraag. Hij wijst erop dat de zelfstandige winkels betere cijfers draaien dan de winkels in eigen beheer.

(lees verder onder de foto)

"Dit is een bom, een aanslag naar personeel toe"

"Dit is een bom. Een aanslag naar het personeel toe", klinkt het bij BBTK-secretaris Jan De Weghe. "Een schande." Het personeel gaat mee over naar de franchisewinkels, maar daar zijn de arbeidsvoorwaarden minder, klinkt het nog. 

Auteurs: