Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Delhaize steunt varkenssector met nieuw label

Delhaize steunt varkenssector met nieuw label

Nieuws
10/10/2014

Alle verse varkensvlees dat voortaan in de rekken komt bij Delhaize, zal "100 procent Belgisch" zijn. Het krijgt het logo "Beter voor iedereen" mee. Dat label is voorgesteld bij landbouwer Patrick Rabaey in Varsenare.

Delhaize belooft dat het vlees afkomstig is van "varkens die gevoed zijn met een evenwichtige en plantaardige voeding rijk aan natuurlijke Omega 3". De meerkost voor de landbouwer, 2,59 euro per varken, wordt terugbetaald door Delhaize. De retailer zal per varken nog een euro extra betalen, waarmee hij naar eigen zeggen de landbouwers die al jarenlang een lage prijs krijgen voor hun vlees, wil steunen.

Het gaat om een investering van ongeveer 2 miljoen euro per jaar. "Dit type samenwerking is uniek in België. Delhaize stimuleert innovatie en differentiatie, brengt meerwaarde voor de varkensboerderij en consumenten en helpt zo mee bouwen aan een duurzame toekomst", klinkt het.

De Boerenbond reageert tevreden op het label "Beter voor iedereen" dat retailer Delhaize vrijdag lanceerde om de Belgische varkenshouders te steunen. "Een innovatief concept", zegt Boerenbondvoorzitter Piet Vanthemsche.