Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Delhaize knipt alle banden met Verbistgroep door

Delhaize knipt alle banden met Verbistgroep door

Nieuws
09/03/2018

Dat heeft de supermarktketen beslist nadat in een vestiging van de groep in Bastenaken ernstige inbreuken waren vastgesteld. "Deze vaststellingen hebben geleid tot een volledige en onherstelbare vertrouwensbreuk", zegt Delhaize in een mededeling.

"De vastgestelde wanpraktijken zijn absoluut onaanvaardbaar voor Delhaize en hebben het vertrouwen in alle ondernemingen van de Veviba-Verbistgroep op een onherstelbare manier geschonden. Delhaize maakt geen enkel compromis inzake voedselveiligheid en duldt dan ook geen enkele inbreuk hierop", klinkt het.

Concreet betekent de beslissing dat Delhaize de samenwerking met Veviba in Bastogne, Adriaens in Zottegem en Lanciers in Rochefort stopzet. Met het slachthuis in Izegem van dezelfde groep werkte Delhaize sinds vorig jaar al niet meer samen, nadat daar wantoestanden aan het licht waren gekomen.

De producten die Delhaize preventief al uit de rekken heeft gehaald, zullen niet meer verkocht worden.

Colruyt

Colruyt Group schort de samenwerking met groep Verbist op en bevestigt dat het vlees in de rekken veilig is. Net als Delhaize wil Colruyt juridische stappen nemen omwille van de reputatieschade die is toegebracht.

Gevaar voor de volksgezondheid

Federaal minister van Landbouw Denis Ducarme en het Federaal Voedselagentschap (FAVV) trokken gisteren de erkenning in van het vleesbedrijf Veviba uit Bastenaken, in de provincie Luxemburg. Na een huiszoeking vorige week bleek dat meer dan de helft van de gecontroleerde producten niet in orde waren met de regels op het vlak van voedselveiligheid. Zo zou de vermelde invriesdatum van het vlees vervalst zijn. Voor vlees waarmee gefraudeerd werd in de uitsnijderij kan gevaar voor de volksgezondheid niet volledig worden uitgesloten, zegt het Federaal Voedselagentschap.

 

Bekijk ook

 

Auteurs: