Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Delfine Persoon naast Adele op zandsculpturenfestival

Delfine Persoon naast Adele op zandsculpturenfestival

Nieuws
16/06/2016

Dat vertelt organisator Alexander Deman die komende zomer 200.000 bezoekers verwacht. Vrijdag opent het zandsculpturenfestvial officieel de deuren.

Van Elvis tot Adele, van Grease tot Titanic, van Delfine Persoon tot Eden Hazard en van FC De Kampioenen tot Eigen Kweek. Het zandsculpturenfestival wil meer dan ooit inzetten op een generatie-overschrijdend publiek. "Het is voor onze ouders, voor ons en voor onze kinderen", vertelt Deman. "Het sculpturenfestival is voor ons ook een gezichtenfestival geworden. Voor het eerst is er geen monumentaal zandkasteel, maar zetten we echt in op gezichten, wat veel moeilijker is om te maken."

De 33 kunstenaars uit twaalf verschillende landen stellen dit jaar een parcours voor van ruim een kilometer dat ook toegankelijk is voor rolstoelen. 151 beelden staan neergepoot op een terrein van 10.000 vierkante meter, goed voor 240 vrachtwagens zand.

Rode Duivels

Er zijn ook schuiltenten waardoor het sculpturenfestival ook bij regenweer attractief blijft. "Het traject zal voor velen vertrouwd aandoen met veel sterren uit de muziek-, film- en sportwereld", aldus Deman. Het festival speelt ook in op de actualiteit, onder meer met beelden van overleden sterren Prince en David Bowie, talenten zoals Lola, de winnares van The Voice, maar ook de Rode Duivels zijn aanwezig en doorheen het Europees kampioenschap voetbal zullen er nieuwe gezichten opduiken. 

"Zo hebben we nog een beeld opgetrokken van Thibault Courtois, als beste speler in de match tegen Italië", aldus Deman. Na een opbouw die ruim een maand heeft geduurd, gaat het zandsculpturenfestival vrijdag officieel open, met tal van BV's die hun evenbeeld kunnen zoeken. De beelden zullen in Oostende blijven staan tot 4 september.

Auteurs: