Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Defensie versterkt aanwezigheid in West-Vlaanderen

Defensie versterkt aanwezigheid in West-Vlaanderen

Nieuws
24/09/2020

De nabijheid van de kazernes moet "een positieve impact hebben op de woon- werkafstand van de militairen", zegt minister van Defensie Philippe Goffin.

Het is een open deur intrappen, maar het leger kampt met een pak uitdagingen op het vlak van personeel. Om aantrekkelijk te blijven als werkgever, wil Defensie werk maken van een betere bereikbaarheid van haar kazernes. Dat moet zorgen voor een betere balans tussen werk en privé voor het militair personeel. Volgens minister van Defensie Philippe Goffin wordt daarom de aanwezigheid van Defensie in drie provincies opgekrikt. "Hiervoor wordt de bestaande infrastructuur van de kazernes van Lombardsijde, Gavere en Doornik gebruikt. De nabijheid van kazernes in deze provincies zal een positieve impact hebben op de woon - werkafstand van de militairen", luidt het.

Volgens minister Goffin zullen de eerste militairen die intrek nemen in de nieuwe basissen dit doen "op vrijwillige basis". "Ze komen van Marche-en-Famenne, Leopoldsburg en Tielen. Deze kazernes blijven onverminderd functioneren als thuisbasis voor de bestaande eenheden van Defensie", legt de MR-minister uit. Net vandaag keurde de Kamercommissie Defensie twee resoluties goed waarin gepleit wordt voor een betere geografische spreiding van eenheden. Commissievoorzitter Peter Buysrogge (N-VA) is tevreden dat zijn resolutie daarover is goedgekeurd. "Defensie wil een aantrekkelijk werkgever zijn. Een goed, sterk HR-beleid wil ook zeggen dat je kan rekruteren uit alle windrichtingen. Ik ben dan ook tevreden dat de commissie mijn resolutie heeft goedgekeurd om een landgevechtseenheid in Gavere te kunnen starten. Dat sluit aan bij de plannen van Defensie", aldus Buysrogge.

 

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox