Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Defensie en VDAB vieren samenwerking

Defensie en VDAB vieren samenwerking

Nieuws
06/03/2018

Om de samenwerking extra in de verf te zetten zijn de Ministers van Defensie Steven Vandeput en van Werk Philippe Muyters naar het Maritiem Centrum van Zeebrugge afgezakt samen met Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB. Er is ook een rondleiding voorzien waarbij beide ministers zich aan een praktische oefening zullen wagen op de vaarsimultatoren.

1195 vacatures

Vandaag staan er 1195 vacatures open bij Defensie en beide partijen werken samen om die in te vullen.  Defensie zoekt altijd heel uiteenlopende profielen. Samen organiseren ze opleidingen op maat maar ook bestaande VDAB-opleidingen zoals metser, schrijnwerker, schilder en elektricien worden licht aangepast met de accenten die nodig zijn voor Defensie. de VDAB breidt ook het afstandsonderwijs straks verder uit met e-learning modules zoals AutoCad, werken op hoogte en veiligheidscertificaten werfleider.

Werkplekleren is het meest recente initiatief, waarbij jongeren een praktijkgerichte stage uitoefenen in een militair kwartier. Ze renoveerden een oud gebouw binnen de muren van de kazerne. Naast de praktijkervaring kregen ze meteen ook de opportuniteit om Defensie te leren kennen.

VDAB begeleidt militairen die hun loopbaan beëindigen bij Defensie om de stap te maken naar de reguliere arbeidsmarkt. Defensie staat voor een uitdaging op vlak van personeel. De vergrijzing brengt ook een pensioneringsgolf in de komende jaren. De zoektocht naar geschikte kandidaten wordt er ook niet makkelijker op want de gevraagde technische profielen zijn overal fel gegeerd.

Auteurs: