Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Deelnemers gezocht voor herdenkingsevenement

Deelnemers gezocht voor herdenkingsevenement

Nieuws
07/09/2017

Dat evenement, "Silent City meets Living City" vindt plaats op zaterdag 14 oktober en zal alle slachtoffers van de Slag bij Passendale, exact honderd jaar geleden, huldigen.

Bijna dagelijks is er wel een herdenkingsceremonie op een van tientallen begraafplaatsen voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar "Silent City meets Living City" wil iets anders doen dan de klassieke ceremonie. De naam verwijst enerzijds naar de 12.000 graven en anderzijds naar de ongeveer 12.000 inwoners van Groot-Zonnebeke.

Het wordt een reflectiemoment dat bestaat uit een serene klank- en lichtvoorstelling met muziek, evocatie, persoonlijke verhalen en stiltemomenten. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk graven en namen op Tyne Cot Memorial zullen belicht worden.De gemeente ontving reeds 3.000 inschrijvingen waarvan ongeveer 120 familieleden van soldaten die op Tyne Cot een rustplaats vonden. 

Deelname is gratis, maar er moet wel op voorhand geregistreerd worden op www.passchendaele2017.org zodat de gemeente zich optimaal kan voorbereiden. 

Auteurs: