Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Zetel wint prestigieuze design-award

De Zetel wint prestigieuze design-award

Nieuws
29/01/2019

De Henry van de Velde Awards worden ook de ‘oscars’ van de design in Vlaanderen genoemd. De uitreiking vindt vanavond plaats in Bozar in Brussel. West-Vlaanderen haalde maar liefst 8 van de 12 awards binnen. De Henry van de Velde Company Gold Award gaat naar De Zetel uit Ardooie. ‘Ooit begonnen als lokale schrijnwerker die stoelen maakte voor keuken en kerk, is het ondertussen gespecialiseerd in stoelen waarbij ze nauw inzetten op de samenwerking met designers. Vorig jaar vielen ze extra op door de stoel die ze produceren voor Fritz Hanssen, het bekende Deense designmerk. De stoel is een ontwerp van Nendo, een Japanse designer van wereldformaat. Het feit dat zij erin geslaagd zijn zijn ontwerp te realiseren, is ongelofelijk. Het toont de manier waarop ze gedreven samenwerken met designers om het maximum uit het hout te halen’, zegt de organisatie.

(lees verder onder de foto)

Andere West-Vlaamse winnaars

De Henry van de Velde Ecodesign by OVAM Gold Award is voor HNST jeanscollectie en ESG Green garen. De prijs gaat hier naar de samenwerking tussen de garenfabrikant en de jeanscollectie. ESG (European Spinning Group) heeft vestigingen in Kruishoutem, Spiere-Helkijn en Rekkem. Het traject dat ESG al aan het doorlopen was en de manier waarop HNST hen uitgedaagd heeft om nog verder te gaan in het ontwikkelen van een ecogaren, is bijzonder indrukwekkend.

(lees verder onder foto)

De Henry van de Velde Business Gold Award is voor Barco Unisee. “Ontwikkeld binnen Barco, hoofdzetel: Kortrijk. Dit LCD-platform is bijzonder indrukwekkend.”

(lees verder onder foto)

De Henry van de Velde Consumer Gold Award is voor Acacia. “De Acacia is een nieuwe, bijzonder intelligente parasol van Extremis uit Poperinge.”

(lees verder onder de foto)

De Henry van de Velde Graphic & Packaging Gold Award is voor The Sweetest Taboo. ” De grafische studio Superset werkt vanuit Gent, Uitgeverij Lannoo is uit Tielt. Een bijzonder mooie publicatie waarin het werk van de kunstenares op bijzondere wijze vertaald is naar een boek.”

(lees verder onder de foto)

De Henry van de Velde Habitat Gold Award is voor Marbul Suspension Adjustable. Een product van Modular Lighting Instruments, dus Roeselare. Jeffrey Huyghe, de ontwerper, woont in Heule.

(lees verder onder de foto)

De Henry van de Velde Mobility Gold Award is voor ADDAX MT 10. ADDAX zit in Deerlijk. “De ADDAX MT 10 toont hoe elektrisch rijden zal gaan zijn met een zeer praktische, goed doordachte toepassing. Deze kleine lastwagen zal mee onze steden gaan vormgeven.”

(lees verder onder de foto)

En de Henry van de Velde Public Gold Award is voor NMBS M7. “De trein zal uiteindelijk doorheen heel België rijden, maar Bombardier heeft nog steeds zijn Belgische zetel in Brugge. De introductie van deze nieuwe dubbeldekker is voor dit jaar.”

Auteurs: