Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Panne opent insteekzone jetski's

De Panne opent insteekzone jetski's

Nieuws
28/10/2016

Kort voor de zomer konden badsteden een aanvraag indienen om een insteekzone in te plannen waarmee jetski's en -scooters vanop het strand in zee kunnen worden vervoerd. Voorheen mochten deze vaartuigen enkel vanuit een haven vertrekken.

Het gemeentebestuur van De Panne deed meteen het nodige om een zo'n zone in te richten op het strand. De jetski-insteekzone bevindt zich ter hoogte van De Rampe aan het Bortierplein en is 30 meter breed. Aansluitend is er een bufferzone zodat jetski's niet in het vaarwater van de zwemmers terecht komen. Wie het water in wil, moet wel lid worden van Yachting Club De Panne die instaat voor de tewaterlating.

Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld), die zijn schouders zette onder het nieuwe KB, is tevreden dat De Panne het goede voorbeeld van Blankenberge volgt. "De wetgeving dateerde nog uit de jaren 60 en 80 en was moeilijk te interpreteren", zegt De Backer. "Een modernisering drong zich op. Niet alleen werd de 7-beaufortregel afgeschaft en de verplichte uitrusting gemoderniseerd, maar voortaan kunnen er ook jetskizones geïnstalleerd worden vanaf de kust. Onder de oude regels mochten jetski's enkel vertrekken vanuit de havens, maar dat was niet logisch."

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox