Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Lijst : N-VA wil werken belonen

De Lijst : N-VA wil werken belonen

Nieuws
28/04/2014

Volgens peilingen zet N-VA, in vergelijking met 2009, ook in West-Vlaanderen een grote stap vooruit. Vraag is hoe groot die stap zal zijn. Geen grote hervorming van het onderwijs, wel inzetten op omscholing om werklozen aan een job te helpen, daar wil de partij werk van maken.

Werken belonen

N-VA heeft op vandaag twee West-Vlaamse zetels in het Vlaams parlement en dat op een totaal van zestien. Dat zullen er na 25 mei wellicht meer zijn. Zes tot zeven in West-Vlaanderen wordt verwacht. En dat betekent dat veel nieuwe kandidaten meteen kans maken op een zitje in het Vlaams parlement. “Werken belonen” is een belangrijk thema voor N-VA. Daarnaast wil de partij verder afwerken van wat ze in de bestaande regering mee heeft vorm gegeven: ruimtelijke ordening met meer natuurgebieden, investeren in onderzoek en ontwikkeling en vooral een degelijk onderwijs.

Ervaring

Eén van de zetelende parlementsleden is Danielle Godderis ’t Jonck uit Alveringem. Maar ze wordt daar niet meteen voor beloond. Ze krijgt pas plaats zeven en moet haar twee plaats afstaan aan Anne Minne-Soete uit Brugge. De ervaring bij N-VA komt dan van huidig minister en lijsttrekker Geert Bourgeois uit Izegem, maar ook van Wilfried Vandaele uit De Haan.

Auteurs: