Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Kiekeboes vieren 45e verjaardag in De Haan

De Kiekeboes vieren 45e verjaardag in De Haan

Nieuws
29/06/2022

Deze zomer is er in de Haan een expo en een ontdekkingsroute die van 1 juli tot 28 augustus in het Wielingencentrum loopt. Ook is er een dorpsfeest in de Kiekeboesstraat in Wenduine.

Op de tentoonstelling ‘Lang zullen ze leven – 45 jaar De Kiekeboes’ passeren de vele personages van de bekende strip de revue. Je ontdekt hun huis, leest de laatste nieuwtjes op de redactie van Toproddel, maakt het bureau van inspecteur Sapperdeboere proper, wandelt in de tuin van nonkel Vital of deelt een strandcabine met Fanny.

De locatie voor de expo is niet toevallig gekozen. Striptekenaar Merho vond er vijftien jaar geleden zijn ideale schrijfplek in Wenduine: “Met zicht op zee sleutel ik hier in alle rust aan mijn verhalen. En in de winter is het verlaten strand mijn uitwaaiplek. Daar spoken de ideeën vanzelf door mijn hoofd.”

Daarnaast is de ontdekkingsroute ‘In het spoor van de Kiekeboes’ ontwikkeld. Onderweg herbeleef je de spannende fragmenten uit het 132ste stripalbum van de Kiekeboes ‘Alle Eendjes’ dat zich in De Haan afspeelt.

“Tijdens de wandeling vergezellen de stemmen van niemand minder dan de striptekenaar Merho zelf, maar ook weerman David Dehenauw, zanger Koen Crucke en zangeres Ingeborg je met leuke weetjes en anekdotes over onze gemeente,” vertelt schepen van toerisme, Marleen De Soete.

Auteurs: 
Latifa Gueddas