Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Haan vraagt vergunning fietspad Nieuwmunster aan

De Haan vraagt vergunning fietspad Nieuwmunster aan

Nieuws
08/05/2020

Die moet er komen langs de Grotestraat. Het dossier sleept al meer dan 10 jaar aan, onder meer omwille van het feit dat het traject op het grondgebied van twee gemeenten loopt en voor een deel in een gebied ligt dat onderhavig is aan het duinendecreet.  Maar door intens overleg zijn de grootste problemen nu weggewerkt.

Onteigeningen

Het fietspad wordt een vrijliggend tweerichtingsfietspad, met een buffer tussen de weg en het fietspad. Probleem is evenwel dat een aantal eigenaren nog altijd niet akkoord zijn gegaan om een stukje van hun eigendom te verkopen om het fietspad te kunnen aanleggen. Brugemeester Vandaele is daarvoor persoonlijk bij enkele eigenaars langs geweest.

“Het zou jammer zijn als zij niet meewerken, en ons verplichten om tot onteigening over te gaan”, aldus schepen van Openbare Werken Marleen Desoete. Ook zij is van mening dat zo snel mogelijk met de aanleg gestart moet worden zodra de vergunning er is. Het openbaar onderzoek voor de omgevingsaanvraag start op 14 mei. Ten laatste na de zomer zou de vergunningsprocedure rond moeten zijn.