Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dag van Nationale Rouw voor slachtoffers rampspoed

Dag van Nationale Rouw voor slachtoffers rampspoed

Nieuws
20/07/2021

Om 12.01 wordt in het hele land een minuut stilte gehouden. De nationale vlag zal dan ook halfstok hangen en hulp- en interventiediensten laten hun sirenes loeien. Daarnaast zijn een aantal feestelijkheden ter gelegenheid van de nationale feestdag morgen afgelast.

Zeker 31 slachtoffers kwamen vorige week in Wallonië om het leven bij de overstromingsramp, maar vermoedelijk zal die dodentol nog oplopen, want tientallen personen zijn vermist. Daarom werd een Dag van Nationale Rouw aangekondigd.

Verschillende organisaties lieten al weten dat ze vandaag de slachtoffers zullen herdenken. Zo zullen de voertuigen van openbaarvervoermaatschappijen De Lijn om 12.01 uur een minuut stilstaan. Om de veiligheid van de reizigers en andere weggebruikers niet in het gedrang te brengen, zullen de bus- en tramchauffeurs dan aan hun eerstvolgende halte stoppen. Daar leggen ze de motor gedurende een minuut stil. De NMBS zal de treinen niet stilleggen, maar vraagt reizigers en het personeel om de minuut stilte in acht te nemen.

Auteurs: 
Belga
Redactie