Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Crematorium Kortrijk: Intercommunale Psilon dagvaardt stad

Crematorium Kortrijk: Intercommunale Psilon dagvaardt stad

Nieuws
04/09/2014

Intussen heeft de intercommunale, die 22 gemeentes vertegenwoordigd, de stad Kortrijk en het Vlaams gewest voor de zekerheid gedagvaard zodat ze op hen schade kan verhalen mochten de buurtbewoners  de rechtzaken alsnog winnen.

Het juridisch kluwen waarin het crematorium Uitzicht in Kortrijk en de buurtbewoners zitten wordt er niet eenvoudiger op nu uitbater Psilon ook de stad Kortrijk en het Vlaams Gewest dagvaardt. De 22 gemeentes van Psilon hebben destijds miljoenen geïnvesteerd. Als de buurtbewoners één van hun drie rechtzaken die lopen winnen en Uizicht dicht moet dan wil Psilon het geïnvesteerde geld terughalen bij Kortrijk en het Vlaams Gewest. Kurt Vanryckeghem, voorzitter Psilon: "Het gaat toch om een bedrag van zo’n 15 miljoen euro. Wij kunnen die verantwoordelijkheid niet nemen tegenover onze vennoten, de gemeentes, en wij hebben destijds de juiste vergunning gekregen van het Vlaams Gewest en de stad."

Reactie Kortrijk

Die overheden maakten destijds fouten bij het Bijzonder Plan van aanleg en om dat niet te laten verjaren moet Psilon hen nu dagvaarden. Kortrijk, dat dus ook één van de vennoten is, ziet het alvast niet als een vijandige dagvaarding. Rudolf Scherpereel, waarnemend burgemeester Kortrijk: "Dat is een goeie reactie van Psilon. Als goeie huisvader moet zij dat doen. Anderzijds betreuren wij dat de buurtbewoners de procedures verderzetten. Het is zoals bij windmolens, niemand wil ze in hun tuin."

Noch Psilon noch stad Kortrijk geloven trouwens dat een rechter ooit zal beslissen dat Uitzicht dicht moet.

Auteurs: