Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Creatief Kortrijk krijgt UNESCO-designstatuut

Creatief Kortrijk krijgt UNESCO-designstatuut

Nieuws
02/11/2017

Het UCCN (Unesco Creative Cities Network) dat in 2004 werd gelanceerd bestaat vandaag uit een wereldwijd netwerk van 116 steden die creativiteit gebruiken als hefboom voor duurzame ontwikkeling. Het UCCN omvat zeven domeinen, van literatuur over muziek tot design.

Kortrijk profileert zich al langer als dé Vlaamse designstad met onder meer de Week van het Onderwijs en de Biënnale Interieur. Maar ook het museum Texture, kunstencentrum Buda, de Budafabriek en Quindo zijn uitingen van de Kortrijkse creativiteit waarbij de onderwijsinstellingen, de publiek sector en de industrie hand in hand gaan.

Verheugd

Daarom diende Kortrijk een aanvraag in, met succes dus. "De stad is bijzonder verheugd met deze erkenning en wil deze de komende jaren ten volle gebruiken om nog meer sprankelende, creatieve ideeën te realiseren, die van de stad en omgeving een onweerstaanbare, internationale aantrekkingspool maken", aldus Kortrijk. De stad maakt voortaan deel uit van een netwerk van steden waartoe ook onder meer Sydney, Seoel en Singapore behoren. Op vlak van design komt Kortrijk op een lijstje van negen Europese steden, waaronder Helsinki en Berlijn.

Auteurs: