Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Corona: herfstgolf zet zich stevig door

Corona: herfstgolf zet zich stevig door

Nieuws
04/10/2022

Tussen 24 en 30 september werden dagelijks gemiddeld 2.823 coronabesmettingen geregistreerd, een stijging met 26 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen. Per dag werden gemiddeld zo'n 12.700 tests afgenomen. Daarvan was 23 procent positief. In diezelfde periode stierven dagelijks net geen 4 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Tussen 27 september en 4 oktober werden per dag gemiddeld 94 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een toename met 28 procent op weekbasis. Er liggen momenteel 1.294 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, een stijging met 39 procent tegenover een week eerder. Daarvan liggen 74 mensen op een afdeling intensieve zorg (+32%).

Twee weken geleden zei Sciensano dat wetenschappelijke modellen aangeven dat er een nieuwe golf van COVID-19 kan worden verwacht tegen half oktober.

West-Vlaamse cijfers

Ook bij de ziekenhuisbezetting in onze provincie is er een verdere stijging. Op 29 september lagen er 141 patiënten met corona in West-Vlaamse ziekenhuizen. Dat is 41% meer dan de week ervoor. Nationaal is er een wekelijkse stijging met 17%. Van die 141 zieken liggen er 4 op intensieve zorgen. 2 van hen worden beademd.

Ook het aantal besmettingen in de provincie blijft stijgen. Er waren zo’n 3.600 nieuwe gevallen de voorbije 14 dagen. Het hoogste aantal nieuwe besmettingen in onze provincie is vastgesteld in de grotere gemeenten als Brugge, Roeselare, Kortrijk, Oostende en Wevelgem. Als we rekening houden met het aantal inwoners is de incidentie (het aantal gevallen omgerekend per 100.000 inwoners) het grootst in Avelgem, Hooglede, Staden, Koekelare en Spiere-Helkijn.

Auteurs: 
Belga
Redactie