Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Corona: besmettingen stijgen verder

Corona: besmettingen stijgen verder

Nieuws
24/07/2021

Het gaat om een stijging met 20 procent ten opzichte van de zeven voorgaande dagen. Daarbij is er sprake van een positiviteitsratio van 2,2 procent. Iets meer dan twee op de honderd testen draaien dus positief uit. Het reproductiecijfer komt uit op 1,10. Het getal is groter dan 1, wat betekent dat de epidemie aan kracht wint.

Er is sinds de start van de pandemie al sprake van 1,1 miljoen besmettingen in België. Ook de ziekenhuisopnames bevestigen nog steeds de opwaartse trend. Er is sprake van gemiddeld 26,6 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. Het gaat om een stijging met 25 procent tegenover de week ervoor. In totaal zijn al zowat 75.900 mensen opgenomen. Momenteel liggen 273 coronapatiënten in het ziekenhuis, onder wie 84 op intensieve zorg. In de periode van 14 tot 20 juli was er gemiddeld 1 overlijden per dag. Dat is 36 procent minder dan in de week ervoor. In totaal is er nu sprake van 25.200 overlijdens sinds de pandemie uitbrak. Intussen heeft 83 procent van de volwassen bevolking minstens één dosis van een vaccin gekregen.

In West-Vlaanderen is geen enkele gemeente meer coronavrij.  Brugge, Roeselare en Kortrijk spannen de kroon wat het aantal besmettingen betreft, maar dat zijn natuurlijk ook grote steden. Daarnaast telt Knokke-Heist veel besmettingen in verhouding met het inwonersaantal.

Auteurs: 
Belga
Redactie