Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Corona: alle cijfers dalen, in Mesen nog 1 besmetting de voorbije 14 dagen

Corona: alle cijfers dalen, in Mesen nog 1 besmetting de voorbije 14 dagen

Nieuws
17/05/2022

Ook het aantal besmettingen daalt voort.  Het hoogste aantal nieuwe besmettingen in onze provincie de voorbije 14 dagen is vastgesteld in de grotere gemeenten als Brugge, Roeselare, Kortrijk Oostende, en Waregem. Als we rekening houden met het aantal inwoners is de incidentie (het aantal gevallen omgerekend per 100.000 inwoners) het grootst in Lendelede, Staden, Kortemark, Houthulst en Torhout.

Mesen is zo goed als coronavrij, daar is de voorbije 14 dagen maar 1 persoon besmet geraakt.  Daarna volgen enkele andere kleine gemeenten zoals Spiere-Helkijn met 11 besmettingen, Lo-Reninge met 12, Alveringem met 13 en Vleteren met 14. 

Nationale cijfers

Het aantal patiënten dat met corona in het ziekenhuis ligt, is de voorbije week met 18 procent gedaald tot 1.408. Dat blijkt vrijdagmorgen uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Het aantal patiënten op intensieve zorg is met 5 procent gedaald, tot 105. Er werden de voorbije week nog gemiddeld 91 coronapatiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis, wat dan weer een daling is met 25 procent. 

In de week van 10 tot en met 16 mei werden gemiddeld 3.536 coronabesmettingen per dag vastgelegd. Dat is 19 procent minder dan een week eerder. Het aantal overlijdens daalde in diezelfde periode tot gemiddeld 10 per dag (-22 procent).

Auteurs: 
Belga - Redactie