Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Corona: Aantal ziekenhuisopnames stijgt met een derde

Corona: Aantal ziekenhuisopnames stijgt met een derde

Nieuws
21/06/2022

Er verblijven nu 1.083 mensen in de ziekenhuizen, of een stijging met een vijfde. Het gemiddeld aantal gevallen per dag bedroeg van 14 tot en met 20 juni 3.049, of een kwart meer dan in de vorige week. Dat blijkt vrijdag uit gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Van de 1.083 mensen in de ziekenhuizen hebben 69 intensieve zorgen nodig - een stijging met 44 procent. Er waren in de week van 14 tot en met 20 juni dagelijks gemiddeld 5 overlijdens, of een daling met 8 procent. In totaal bezweken sinds het begin van de pandemie al ruim 31.900 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

West-Vlaamse cijfers

Bij de ziekenhuisbezetting in onze provincie is er een forse stijging. Op 23 juni lagen er 177 patiënten met corona in West-Vlaamse ziekenhuizen. Dat is 51% meer dan de week ervoor. Nationaal is er een stijging met 21 %. Van die 177 zieken liggen er 8 op intensieve zorgen. 2 van hen worden beademd.

Het aantal besmettingen blijft ook bij ons fors stijgen. Er waren zo’n 4.700 nieuwe gevallen de voorbije 14 dagen. Het hoogste aantal nieuwe besmettingen in onze provincie is vastgesteld in de grotere gemeenten als Brugge, Kortrijk, Roeselare, Oostende en Waregem. Als we rekening houden met het aantal inwoners is de incidentie (het aantal gevallen omgerekend per 100.000 inwoners) het grootst in Hooglede, Avelgem, Nieuwpoort, Lichtervelde en Zwevegem. De cijfers stijgen het snelst in Kortemark en Lichtervelde.

Auteurs: 
Belga
Redactie