Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Corona: aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames in de lift

Corona: aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames in de lift

Nieuws
29/11/2022

Van die patiënten lagen er 45 op de afdelingen intensieve zorg. Daar doet zich op weekbasis een daling met 8 procent voor. In de afgelopen zeven dagen belandden gemiddeld 63 nieuwe patiënten in de ziekenhuizen. Dat zijn er 40 procent meer dan een week eerder.

Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen nam in de week van 19 tot 25 november in vergelijking met de zeven voorgaande dagen toe met een kwart tot 934 per dag. Het aantal sterfgevallen zakte in dezelfde periode met een derde tot gemiddeld 3 tot 4 per dag.

West-Vlaamse cijfers

Op 24 november lagen er 61 patiënten met corona in West-Vlaamse ziekenhuizen. Dat is 5% minder dan de week ervoor. Van die 61 zieken liggen er 7 op intensieve zorgen.

Het aantal besmettingen in de provincie is over een periode van twee weken licht gestegen. Er waren zo’n 1000 nieuwe gevallen de voorbije 14 dagen. Het hoogste aantal nieuwe besmettingen in onze provincie is vastgesteld in de grotere gemeenten als Kortrijk, Brugge, Roeselare, Oostende en Harelbeke. Als we rekening houden met het aantal inwoners is de incidentie (het aantal gevallen omgerekend per 100.000 inwoners) het grootst in Nieuwpoort, Deerlijk, Harelbeke, De Panne en Hooglede.

Auteurs: 
Belga
Redactie