Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Conservatorium Kortrijk werkt aan uitgesteld feest voor 150-jarig bestaan

Conservatorium Kortrijk werkt aan uitgesteld feest voor 150-jarig bestaan

Nieuws
20/11/2020

Het coronavirus legde het leven in het Conservatorium stil. 

Tentoonstelling

Het feestjaar werd afgetrapt met een galavoorstelling op 15 februari in Schouwburg Kortrijk. Daarna was het uitkijken naar de overzichtstentoonstelling. Die zou van 15 mei tot 15 september plaatsvinden in de benedenhal van het Muziekcentrum. Het grote publiek zou er een blik krijgen op het verleden, het heden en de toekomst van de school. Helaas vielen die plannen in het water, maar uitstel betekent geen afstel. De tentoonstelling wordt opnieuw op de kalender van het Conservatorium geplaatst zodra de coronadreiging wegebt.

Voor de gelegenheid selecteerde het Conservatorium één iconisch beeld als voorproefje voor de tentoonstelling. Met de foto bovenaan dit artikel keren we terug naar 1952. Dat jaar werd de 650ste verjaardag van de Guldensporenslag gevierd. In opdracht van Stad Kortrijk componeerde Prosper van Eechaute de muziek voor het Guldensporenspel. Willem Putman zorgde voor de tekst. De leerlingen speelden de hoofdrol in de voorstellingen. Meer dan 60.000 toeschouwers genoten van de opvoeringen.

"Blijven doorgaan"

Op 21 en 22 november zou een tweedaagse podiumkunstenmarathon worden georganiseerd in evenementenhal Depart als slothappening van het feestjaar. De hoop werd lang gekoesterd om de slothappening nog in afgeslankte vorm te kunnen laten doorgaan, maar de tweede coronagolf gooide roet in het eten. De school blijft evenwel niet stilstaan bij wat is, maar kijkt vooruit naar wat nog komen gaat. Niet toevallig hanteert het Conservatorium sinds het begin van de coronacrisis het motto ‘wij blijven doorgaan.’