Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Commotie rond coronaregels bij concert in Depart

Commotie rond coronaregels bij concert in Depart

Nieuws
13/10/2020

Een vrouw uit Ledegem had dat op Facebook aangeklaagd: het publiek zat in Depart te dicht opeen, vond ze. Aurore Commeine: "Er waren heel veel mensen in de zaal en wij zaten in een verplichte bubbel met anderen. We zaten tegen hen  aan met de knieën, met de schouders. De mensen achter ons zaten ook tegen ons aan. Ik vond dat eigenlijk niet kunnen en voelde me niet veilig."  Aurore verliet het concert.

Maar, zegt Wilde Westen: alles gebeurde netjes volgens de regels. Concerten mogen inderdaad zittend met 1 meter afstand. De mondmaskers mogen ook af bij het drinken.

Ook op de Kortrijkse gemeenteraad kwam het onderwerp aan bod. Die vindt opnieuw digitaal plaats en niet in diezelfde evenementenhal Depart. De oppositie vindt het erg bizar dat een concert met 400 wel kan en een gemeenteraad met 41 niet. Ruth Vandenberghe, waarnemend burgemeester Kortrijk: "Dat is helemaal geen aanfluiting van de democratie. Wij hebben die beslissing in eer en geweten genomen in het belang van ieders gezondheid. Wij volgen de redenering dat telewerken de norm is en wij willen het voorbeeld stellen. Daarom hebben wij beslist met ons gezond verstand om de gemeenteraad digitaal te houden."

Bekijk ook: 

Auteurs: 
Redactie