Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

College schrapt 100 dagen-viering na baldadigheden

College schrapt 100 dagen-viering na baldadigheden

Nieuws
15/03/2019

Het college schrapt het voorziene 100 dagen-programma van vandaag: het ontbijt, een filmvoorstelling en paintball in Poperinge. De leerlingen zijn naar huis gestuurd. De directie wil zo een signaal geven dat vandalenstreken niet getolereerd worden. Op de 100 dagen vieren laatstejaarsleerlingen traditioneel het einde van hun humaniora.

Leerlingen dringen school binnen

Vorige nacht rond 1u30 zijn zo'n 30 leerlingen het college binnengedrongen. Dat kon de directie zien op camerabeelden. De leerlingen hielden er lelijk huis. Ze gooiden slachtafval op de speelplaats, sleepten fietsrekken weg en zetten die op het dak, spoten graffiti op de ramen, zetten vuilbakken op het dak en barricadeerden deuren en poorten. Ze haalden ook cursussen uit de lockerkasten van leerlingen en zetten er 4 kippen (!) bij. Volgens de directie zijn de cursussen van zo'n 20 leerlingen van het vijfde jaar beschadigd, een week voor de examens.

De directie is onder de indruk van de baldadigheden en schrapt het volledige 100 dagen-programma. Alle leerlingen zijn naar huis gestuurd. Hun ouders krijgen een bericht met meer uitleg.

Onderzoek

De school zal de vandalenstreken onderzoeken, onder meer aan de hand van de camerabeelden. Of er sancties volgen tegen de betrokken leerlingen, is nu nog niet duidelijk, zegt de directie.

Auteurs: 
Redactie