Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Coens neemt afscheid van haven na recordjaar

Coens neemt afscheid van haven na recordjaar

Nieuws
09/01/2020

Dat doet hij na een recordjaar van de Haven van Zeebrugge. De officiële cijfers laten nog op zich wachten maar op de nieuwjaarsreceptie van MBZ in Brugge werd al gesproken over een stijging van meer dan 12 procent.

Gisteravond op de nieuwjaarsreceptie van MBZ nam Joachim Coens officieel afscheid van zijn rol als CEO van de haven van Zeebrugge. Coens werd begin december verkozen tot voorzitter van CD&V en zal zich voortaan focussen op de politiek. Rik Goetinck volgt Coens ad interim op. De raad van bestuur zal een procedure starten om een nieuwe CEO te kiezen. "Er zijn al heel wat kandidaten die zich hebben aangemeld maar de procedure zal uitwijzen wie Coens zal opvolgen. Er staat nog niets vast", aldus Dirk de Fauw, burgemeester van Brugge.

161 extra mensen

Coens neemt afscheid van de haven na een absoluut recordjaar. Op de definitieve cijfers is het nog even wachten maar de ex-CEO kon alvast meegeven dat de jaarcijfers met meer dan 12 procent zijn gestegen. Er werden afgelopen jaar ook 161 nieuwe werknemers aangenomen, ook een record. Coens kreeg als aandenken een cartoon van zichzelf van Marec. Hij blijft wel actief binnen de raad van bestuur van de haven.

Auteurs: 
Belga