Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

'Cirque Magique' palmt grote markt Veurne in

'Cirque Magique' palmt grote markt Veurne in

Nieuws
23/03/2014
Zondagnamiddag, was er vooral veel jong volk samengekomen op de Grote Markt van Veurne voor een namiddag vol circus acts, jongleer en make-up sessiesKinderen, ouders en iedereen die graag circusacts van dichtbij meemaakten, waren er in de namiddag welkom in een heuse circustent op de Grote Markt van Veurne. Enkele optredens van de artiesten van WOESH zetten er de tent op stelten met een daverende circusvoorstelling.
 
Tussendoor kon je ook kijken naar de film ‘Uside Down’ van Lisa Tahon. In deze documentaire maken we kennis met het leven van vijf Palestijnse circusstudenten. De bedoeling van deze voorstellingsnamiddag is onder meer ouders warm maken voor het aanleren van circus acts. Ook maken muziek- en film workshops deel uit van het programma.
 
Vanaf zaterdag, 29 maart, kunnen ouders er terecht in een tent aan het klooster van de ‘Blauwe Nonnen’ in de De Pannestraat. Daar kan geoefend worden in verschillende circus disciplines. Tijdens de repetities en aanleersessies wordt er zelfs kinderopvang voorzien. Het circusproject loopt over verschillende maanden, in september pas zal het eindresultaat aan het grote publiek worden voorgesteld.
 
‘Cultuur gezellig en toegankelijk maken voor iedereen is het streefdoel van dit speciaal circusatelier, volgens schepen Nathalie Delva (CD&V) 
 
Cirque Magique is een productie van ‘kleinVerhaal vzw’ en circusatelier WOESH met de steun van de stad Veurne en de Provincie West-Vlaanderen.
Auteurs: 
José Tyteca