Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Chiro zoekt geld voor kamp na 3 inbraken in heem

Chiro zoekt geld voor kamp na 3 inbraken in heem

Nieuws
09/01/2019

"Afgelopen maand werd er ingebroken in ons leidingheem, vlak na onze inschrijvingen en truienverkoop", vertelt hoofdleidster Janne Deneckere. "Alles was onaangeroerd, behalve de kast waarin onze kluis stond. Nadat de inbrekers onder meer een van onze hamers erop hadden kapot geklopt, slaagden ze erin om de kluis te open. Ze gingen ervandoor met ongeveer 800 euro. Een deel van dat bedrag hadden we ingezameld via de verkoop van chocomelk en sapjes voor het goede doel in het kader van de Warmste Week. De opengebroken kluis was 1.500 euro waard. De daders wisten precies waar ze het geld konden vinden, dat is onrustwekkend."

Camera plaatsen

De jeugdbeweging was vorig jaar ook op twee andere momenten het slachtoffer van inbraak. "Na een evenement van onze aspi's werd een 900-tal euro ontvreemd en na onze fuif werd 350 euro gestolen. Vermoedelijk hielden de daders de evenementen in de gaten, die onze kas moesten aanvullen. Vlak na elk evenement sloegen ze toe. Het labo kwam telkens ter plaatse voor een onderzoek, maar er werden geen sporen gevonden. De schade aan onze deuren wordt vergoed door de stad, die ook betere sloten voorziet. Wijzelf investeren in een camera en zorgen ervoor dat er nauwelijks nog geld wordt bewaard in het heem. Het is jammer dat dieven jeugdbewegingen viseren. We hoorden dat er vorig jaar ook bij andere jeugdbewegingen in de streek werd ingebroken."

Na de drie inbraken moet de Chiro een financiële put van meer dan 2.000 euro dichtrijden. "Met het gestolen geld, waarvoor we hard gewerkt hebben, wilden we onze kampplaats van dit jaar betalen en activiteiten organiseren voor onze 60 leden. Daarom organiseren we een koekenverkoop en winterbar op 12 januari bij ons heem aan de Crescendostraat 17. We voorzien winterbiertjes, glühwein, jenever, warme chocomelk, verse soep, braadworsten en wafels bij een vuurkorf. Er is Chiro-animatie voor de kindjes."

Auteurs: 
Thijs Pattyn