Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Chiro Beselare moet kamp vroegtijdig beëindigen

Chiro Beselare moet kamp vroegtijdig beëindigen

Nieuws
20/07/2018

Chiro Beselare was al sinds 11 juli op kamp in Herbeumont, in de provincie Luxemburg, met ongeveer 230 kinderen en begeleiders. Zaterdag zou de laatste dag geweest zijn, maar de afdeling besliste om het kamp vroegtijdig stop te zetten nadat tal van kinderen ziek waren geworden. Ze kampten allemaal met dezelfde symptomen: braken en diarree.

"Afgelopen weekend was er één kindje ziek, maar dat ging snel over", aldus Patricia Rosseeuw, volwassen begeleider bij Chiro Beselare. "Maar het virus moet zich heel snel verspreid hebben onder de kinderen die dicht bijeen leven op zo'n kamp. Begin deze week raakten nog enkele kinderen ziek. Woensdag op donderdag zaten we zelfs met vijftien zieke kindjes. We hebben nochtans de hygiënevoorschriften strikt gerespecteerd. Het lag zeker ook niet aan de voeding. De huisartsen van Chiro Vlaanderen menen dat het om een besmettelijk virus ging", duidt Rosseeuw. "We hebben controle gehad en die bleek in orde. Wij mochten zelf beslissen over de voortgang van het kamp maar omdat het aantal zieken bleef toenemen hebben we beslist om het kamp te stoppen. In combinatie met de warmte leek het ons niet verantwoord om het kamp nog af te werken."

Alle afdelingen met kinderen onder de twaalf jaar zijn sinds donderdag thuis. De oudere kinderen zijn vrijdag nog in Herbeumont om alles af te breken.

In een Facebookbericht bedankt de leiding de ouders en sympathisanten voor de steun, de hulp en het begrip.

Lees ook:

 

Auteurs: 
Redactie
Belga