Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Charleroi gaat akkoord met uitstel competitiewedstrijd tegen Club Brugge

Charleroi gaat akkoord met uitstel competitiewedstrijd tegen Club Brugge

Nieuws
20/08/2019

De Karolo's zijn het niet eens met de manier waarop de Pro League maandag besliste om die competitiewedstrijd te verplaatsen. Aanvankelijk overwogen ze beroep aan te tekenen tegen deze "eenzijdige beslissing" van de Pro League, maar de club laat een klacht nu toch varen. "Een klacht zou met betrekking tot het uitstel niets uithalen. We betreuren dat deze zaak voor een verstoorde verstandhouding gezorgd heeft tussen de clubs, de Pro League en de bond, wegens een gebrek aan duidelijkheid, respect voor elkaar en het reglement.

Zulte Waregem

Daarnaast ging Sporting Charleroi eerder al akkoord om de wedstrijd tegen Zulte Waregem op maandag te spelen na een andere fout in de programmatie." Charleroi zegt wel heel wat hinder te ondervinden van het uitstel dat valt op minder dan vijf dagen voor het duel en vraagt aan de Pro League nu "een professionele opvolging te geven aan deze beslissing, opdat er nieuwe procedures en reglementaire aanpassingen in werking gesteld worden die moeten verhinderen dat bepaalde clubs opnieuw benadeeld worden".

Rust voor Europa

Maandag besliste de Pro League dat de duels van de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League tussen Charleroi en Club Brugge, en Antwerp en AA Gent worden verplaatst. Club, Antwerp en Gent krijgen zo meer rust om zich voor te bereiden op de cruciale Europese kwalificatieduels. Antwerp - Gent zal op 21 november (20u30) afgewerkt worden, voor Charleroi - Club Brugge ligt nog geen nieuwe datum vast. Antwerp en Gent waren als betrokken partijen logischerwijs akkoord, maar Charleroi had zijn bedenkingen bij het uitstel en de handelswijze van de Pro League.

Auteurs: 
Belga