Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

CEO AZ Groeninge geeft betogers lik op stuk

CEO AZ Groeninge geeft betogers lik op stuk

Nieuws
18/02/2019

"Wij willen met jullie rond de tafel gaan zitten en bekijken hoe we het anders kunnen oplossen. Maar we krijgen geen toegang tot jullie. Jullie zijn niet bereid om met ons te praten, maar je wil wel een oplossing." Het zijn de woorden van CEO Inge Buyse.

Wanneer de actievoerders om 15u met spandoeken het werk even neerlegden, ging zij het gesprek niet uit de weg en sprak - alleen - de mensen toe. "We investeren in 32 extra medewerkers maar  jullie zijn niet bereid om te praten. Deze actie is een blaam voor andere medewerkers van het ziekenhuis, die wel bereid zijn om te praten. Jullie hebben niet de moed om in jullie eigen afdeling, met de artsen en de directie, samen te kijken hoe we de problemen kunnen oplossen. Ik roep jullie op om rond de tafel te zitten en te zien wat we hieraan kunnen doen." (Lees verder onder de video)

 

"Hele dag geen tijd om te eten"

De vakbonden zeggen dan weer dat de onderhandelingen wel lopen, zelfs maandagnamiddag nog na de protestactie. Het ziekenhuis werft inderdaad 32 nieuwe medewerkers aan, maar dan voor het volledige ziekenhuis. Het aantal patiënten op de spoeddienst is de voorbije jaren (2016 - 2018) gestegen van 37.700 naar 44.800. Ook het aantal medewerkers is in diezelfde periode gestegen van 47 naar 57.

Het personeel is vooral de hoge werkdruk meer dan beu. "We hebben vandaag bijvoorbeeld opnieuw geen tijd gehad om te eten over de middag. De hele dag hebben we gewerkt, niets gegeten. Nu ga ik naar huis", zegt een personeelslid van de spoeddienst.

Auteurs: