Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Centen voor plattelandsprojecten in Westhoek

Centen voor plattelandsprojecten in Westhoek

Nieuws
30/07/2018

74.400 euro steun gaat naar het project ‘Aan de slag met Smartfarming’ van Inagro, het adviescentrum voor land- en tuinbouw in Beitem (Roeselare). Dat project wil landbouwers aanzetten om meer gebruik te maken van precisielandbouwtechnologiën. Drones bijvoorbeeld kunnen hen helpen bepalen welke zones van de graanakkers meer of minder bemesting nodig hebben. Inagro ontvangt ook 39.000 euro steun voor het project ‘Agromechatronicasector meets Smarter Technology’. Via dat project worden jaarlijks twee evenementen georganiseerd in de Westhoek. Die moeten bedrijven die landbouwmachines ontwerpen en bedrijven die actief zijn in hoogtechnologische Smart Farming-technieken in contact brengen met elkaar.

Festival Dranouter

Een derde goedgekeurde project is ‘De Klankmakerij’ van vzw Festival Dranouter. De vzw kan rekenen op een subsidie van 109.500 euro. ‘De Klankmakerij’ is een all-weather attractie met verschillende interactieve spel-elementen rond muziek, klank en streekidentiteit.

Voor het inrichten van de ‘Ontvangstruimte voor bezoekers van de Brouckmolen’ (Beveren-aan-den-Ijzer) ontvangt Marijn Bulckaert 17.000 euro. Wandelaars en bezoekers zullen dankzij de ontvangstruimte gebruik kunnen maken van sanitair en een picknickruimte.

15.000 euro Leadersteun gaat naar vzw Westhoek Holsteins. Door de jeugd te betrekken bij hun tweejaarlijkse jongveeshows willen zij de hedendaagse landbouw in een goed daglicht stellen.

Auteurs: