Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

CD&V Kortrijk stelt relanceplan voor

CD&V Kortrijk stelt relanceplan voor

Nieuws
26/04/2020

Het plan bestaat uit drie prioriteiten. De eerste is het mentale welzijn van jongeren. CD&V vraagt psychologische ondersteuning voor jongeren die het moeilijk hebben en opvang voor kinderen die in een moeilijke thuissituatie zitten. Voorts is er een focus op senioren en mensen in armoede. Daarvoor vraagt de fractie extra investeringen. Opvallend is ook het pleidooi voor een kunstwerk in de publieke ruimte als eresaluut aan het zorgpersoneel.

E-commerce

Ten tweede is er de economische kant. CD&V vindt het zinvol om handelaars zonder webshop stimuleren om zich aan e-commerce te wagen. Ook de korte keten en de landbouwers mogen meer gepromoot worden. De oppositiepartij vraagt ook een zomercampagne op poten te zetten én pop-ups in te perken, zodat de reguliere horeca en detailhandel te volle kunnen genieten van hun heropening.

Compensatie voor verenigingen

Ten slotte is er nog aandacht voor het middenveld. CD&V vraagt om het omzetverlies van theaterverenigingen, fanfares, koren, sportclubs, ... te compenseren met het coronafonds."Deze organisaties zijn van levensbelang voor het sociale weefsel en moeten na de crisis terug ten volle hun rol spelen", klinkt het.