Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

CD&V Kortrijk: "Heropen ook buurtspeelpleintjes"

CD&V Kortrijk: "Heropen ook buurtspeelpleintjes"

Nieuws
21/05/2020

Het jongste Ministerieel Besluit over de veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus laat volgens CD&V Kortrijk de ruimte voor (jeugd)verenigingen en lokale besturen om er zelf verder mee aan de slag te gaan. De speelpleinen heropenen geeft in hun ogen de jongste Kortrijkzanen de kans om te bewegen in open lucht en weer even "echt kind" te zijn.

Kuurne, Oostkamp en Torhout als voorbeeld

“We zien dat verschillende andere gemeenten zoals Kuurne, Oostkamp of Torhout reeds besloten hebben om de buurtspeelpleintjes opnieuw te openen. We geloven dat dit in een kindvriendelijke stad als Kortrijk ook moet kunnen. Uiteraard steeds met de nodige veiligheidsvoorschriften in acht genomen”, zegt Sien Vandevelde van CD&V Kortrijk.

Stad Kortrijk zou daarvoor volgens Vandevelde enkele ideeën uit andere gemeenten kunnen meenemen: “In Torhout hebben ze heel duidelijke afspraken gemaakt: enkel de kleine buurtspeelpleinen, slechts drie gezinnen per keer, maximum voor een halfuur. In Kuurne werken ze met een meter en peter-systeem voor toezicht op de speelpleintjes. Wat ze elders kunnen, moeten we toch zeker ook hier kunnen?” 

Enkel kleine speelpleinen

CD&V Kortrijk benadrukt dat de vraag enkel geldt voor buurtspeelpleintjes en niet voor de grote speelpleinen, waar de veiligheidsmaatregelen minder kunnen gevolgd worden. 

Lees ook: