Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

CD&V Kortrijk: "bijgestuurd budget niet realistisch"

CD&V Kortrijk: "bijgestuurd budget niet realistisch"

Nieuws
07/12/2021

Volgens de partij zal de Kortrijkse stadscoalitie de schuld doen stijgen van 2.550 euro per inwoner naar 3.400 euro per inwoners tegen het einde van de legislatuur. "Moeilijke en economisch onzekere tijden vragen om budgettaire bijsturing en aangepast beleid. Maar dat blijkt niet uit het budget opgesteld door de stadscoalitie ter bespreking op de gemeenteraad," zegt de CD&V.

Volgens de oppositie houdt het budget geen rekening met een realistische indexatie van de lonen.  Ook wordt de dotatie aan de politiezone quasi bevroren. Voor LAGO voorziet de stad een extra subsidie, maar dat zal onvoldoende zijn en er is geen buffer voor onvoorziene kosten.

"Op niveau van de investeringen merken we dat, ondanks een realisatiegraad van slechts 13% halfweg deze legislatuur er nog voor 10 miljoen bijkomende investeringen voorzien worden. Het investeringsbudget van deze stad bereikt zo een ongekende hoogte van 330 miljoen. Daartegenover staat een daling van de inkomsten. Logischerwijze nemen de leningen dan ook sterk toe vanaf 2023. Concreet komt dit neer op een maximale doorschuiving naar de volgende legislatuur."

Auteurs: 
Redactie