Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

CD&V Bredene met veel nieuwkomers en vrouwen naar kiezer

CD&V Bredene met veel nieuwkomers en vrouwen naar kiezer

Nieuws
15/06/2018

Op de lijst staan opvallend veel nieuwkomers en vrouwen. Tot nu toe was alleen het lijsttrekkerschap van schepen Kristof Vermeire gekend, nu is de volledige lijst bekendgemaakt. Er staan 13 nieuwkomers op de lijst en 12 oudgedienden. Er is voor het eerst ook een vrouwelijke meerderheid van 13 tegenover 12 mannen. De jongste kandidaat is 22, de oudste is 78.

Schepen Kristof Vermeire is opnieuw kopman, onmiddellijk na hem staat een nieuwe ‘kopvrouw’: Conny Vroomen, de zaakvoerder van ’t Ambachtalinetje. Daarna volgen OCMW-raadsleden Daniël Poppe en Herman Van Poucke. De top vijf wordt vervolledigd door nieuwkomer Agna Cardon, zaakvoerster van restaurant en praatcafé De Blauwe Sluis. Met Conny en Agna trekt CD&V-Bredene duidelijk de kaart van de lokale handelaars.

Voormalig gemeenteraadslid Erwin Poppe is de nieuwe lijstduwer. Hij vormt samen met gemeenteraadsfractieleider Dany Hollevoet het lijstduwersduo. Net voor hen staat OCMW-raadslid Eva Adam. Met uitzondering van Liesbeth Metsu – die om persoonlijke redenen met de actieve politiek stopt – staan ook de vijf huidige CD&V-mandatarissen op de lijst.

Verder op de lijst staan penningmeester Magda Inghelbrecht, seniorenvoorzitter Guy Tordeurs, voorzitster Vrouw & Maatschappij Linda Depuijdt, Noël Verkest, Luc Decramer en Wim Meysman. Nieuwkomers zijn regionaal jongerenvoorzitter Vincent Orroi, Isabelle Vande Walle, Micheline Cordier, Elke Degrieck, Linda Lockkamper, Stijn Lust, Viviane Laforce, An Pijpops, lokaal jongerenvoorzitter Benoit Van Tomme, Vicky Hoflack en Nele Vanbeckevoort.

Lees ook:

Auteurs: