Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cartoon Network en Brecht Dejaegere samen tegen pesten

Cartoon Network en Brecht Dejaegere samen tegen pesten

Nieuws
02/10/2017

Daarom roepen Cartoon Network en voetballer Brecht Dejaegere kinderen in Vlaanderen op om zich actief in te zetten voor vriendschap en tegen pesten. In samenwerking met Awel, creëert Cartoon Network een platform voor kinderen die met pesten en uitsluiting te maken hebben. Onder het motto “Wees een maatje, geen pestkop” kunnen kinderen, leerkrachten, trainers én ouders meer informatie krijgen over pesten en wat men er tegen kan doen.

Het platform zal de kinderen ook tips geven hoe ze het makkelijkst vriendschap sluiten in een nieuwe omgeving. Boegbeeld van de campagne dit jaar is voetballer Brecht Dejaegere. Als profvoetballer bij KAA Gent en als trainer bij de U14 – U15 van NSVD Handzame weet hij hoe belangrijk het is om een hecht team te vormen, waarin niemand uitgesloten wordt. Alleen via teamwork kan namelijk het doel bereikt worden.

De campagnespot zal de komende periode meerdere keren per dag uitgezonden wordt op Cartoon Network. De clip werd opgenomen in het indoor voetbalcentrum Garrincha Brugge. 

 

Auteurs: