Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

bussen NostalBusRally Oudenaarde houden even halt in Ieper

bussen NostalBusRally Oudenaarde houden even halt in Ieper

Nieuws
21/08/2021

Minister van staat Herman De Croo en burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester hebben zaterdag in Oudenaarde het startschot gegeven van de oldtimerbusrally, georganiseerd door vzw NostalBus. De vereniging restaureert oude Belgische lijnbussen en houdt ze rijvaardig, maar ook oldtimers van andere verenigingen rijden mee. Pronkstuk van de rally is een pas gerestaureerde Brugse stadsbus uit 1976, de "Cummins". De restauratie heeft de leden van NostalBus zes jaar gekost.


Ook het grote publiek in Oudenaarde en Ieper konden al proeven van de bussen uit zijn jeugd. Zondag trekt de colonne bussen tussen 10 en 14u30 naar het Zand in Brugge. Bezoekers kunnen er ritjes maken en de leden van NostalBus en andere verenigingen geven graag een woordje uitleg.


Herman De Croo, minister van staat en verkeersminister in de tijd dat de vloot van NostalBus in reizigersdienst reed, is peter van het evenement. "Het geheugen van de pioniersmomenten van het busvervoer eren is, wat ik als stichter en voorzitter van het Autoworld meer dan eens verwoordde, zoals wanneer iemand, iets, een instelling of een onderneming geen verleden koestert, het veel kans heeft om zijn toekomst te missen. Daarom, proficiat aan NostalBus, en hopend het niet bij die ene tien jaar zal blijven!"


Naar aanleiding van de oldtimerbusrally bracht vzw NostalBus een rijk geïllustreerd boek uit over de geschiedenis van het busvervoer in ons land en over het ontstaan en de vloot van de vzw. "Ruim tien jaar geleden was ik bedroefd om het verdwijnen van de bussen uit mijn jeugd. Daarom startte ik met vrienden en kennissen NostalBus op, niet alleen vanwege de bussen maar ook voor de romantiek errond”, aldus voorzitter Sven De Boeck. “Met dit boek, geschreven voor een breed publiek, maak ik een balans op van 10 jaar NostalBus en bedank ik iedereen die heeft meegeschreven aan dit mooie verhaal.” 

 

 

Auteurs: 
Redactie