Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeesters willen snelle uitvoering N8-akkoord

Burgemeesters willen snelle uitvoering N8-akkoord

Nieuws
23/04/2018

In maart werd een eindrapport voorgesteld dat het resultaat was van een participatietraject met alle stakeholders. De burgemeesters engageren er zich nu toe om de inhoud van dat rapport op te nemen in het ‘mobiliteitsplan’ van Vervoerregio Westhoek, zeggen ze in ene mededeling.

“De herinrichting kan alleen maar van start gaan wanneer de Vlaamse Regering middelen vrijmaakt en procedures opstart. We roepen de Vlaamse Regering op om hier zo snel als mogelijk werk van te maken! Aanpassingen aan de N8 vanuit Veurne werden reeds opgestart of zitten er aan te komen. Een snelle uitvoering kan er alleen maar komen indien er op korte termijn ook gestart wordt vanuit Ieper aan de optimalisatie van de N8 Ieper-Veurne. Dit heeft vooral betrekking op een snelle opstart van het studiewerk, de realisatie van de aanpassingen aan de N38 (De Ieperse Noorderring), en de opstart van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) die de aanleg van een omleidingsweg rond Brielen mogelijk maakt. Momenteel wordt door de Vlaamse Overheid enkel gefocust op het opstarten van werken vanuit de richting Veurne en dit zorgt voor ongerustheid bij de burgemeesters: alle onderdelen van de herinrichting moeten zo snel mogelijk aangepakt worden.”

"Onze teleurstelling is vandaag heel groot.  We vinden het een miskenning van een klein lokaal bestuur; we kunnen niet begrijpen dat een bevoegd minister niet het respect opbrengt om een degelijk, officieel antwoord te formuleren, uiteraard binnen een aanvaardbare termijn", aldus burgemeester Morlion van Lo-Reninge. 

Auteurs: