Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeester wist niet van oefening op vliegveld voor Obama

Burgemeester wist niet van oefening op vliegveld voor Obama

Nieuws
21/03/2014

Heel wat geheimdoenerij op de luchthaven van Wevelgem. Weinigen hebben officiële informatie over wanneer Obama volgende week zal landen en wie het weet, houdt de lippen stijf op elkaar. Zelfs over de oefening is er geen communicatie.

Hoger niveau

Was de burgemeester eigenlijk op de hoogte? Jan Seynhaeve: "Eerlijk gezegd niet. Het is zo dat het hele bezoek van Obama op een hoger niveau wordt geregeld. De federale politie, de staatsveiligheid en Buitenlandse zaken zijn daar bij betrokken.

Wellicht zal Obama rond tien uur op Wevelgem landen. Vanaf halfnegen zou de straat rond het vliegveld afgesloten worden. "Het ziet er naar uit dat de hinder beperkt zal zijn. Wellicht zal het traject tussen Wevelgem en Bissegem afgesloten worden, indien hij via de ring naar de E17 gaat. Bedoeling is dat Obama zo snel en veilig mogelijk Wevelgem opnieuw verlaat."

Fier

Toch is de burgemeester best fier. "Het betekent uiteraard goed nieuws voor onze luchthaven. Het toont aan dat wij grote gasten kunnen ontvangen. Het is ook aangenaam om te kunnen zeggen dat de Amerikaanse president even in uw gemeente is geweest. En na een klein uurtje verdwijnen de blacks hawks en de seakings dan terug in het luchtruim."

Auteurs: