Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeester Kuurne: “Klimaatbeleid even broodnodig als strijd tegen terreur!”

Burgemeester Kuurne: “Klimaatbeleid even broodnodig als strijd tegen terreur!”

Nieuws
12/02/2018

“Hoeveel waarschuwingen heeft de mensheid nog nodig? Professor Jean-Pascale Van Ypersele drukt ons opnieuw met de neus op de feiten. Hele delen van Vlaanderen zullen verdwijnen en onder water te komen staan. De intensiteit van regen neemt toe. Start lokaal en ageer mondiaal, is een belangrijk signaal.”, aldus Francis Benoit.

“Klimaat moet iedereen kwaad maken”

“De toenemende stormen, orkanen en overstromingen maken nog meer doden dan de geïsoleerde terreuraanslagen. Misschien is een ramp nodig in een Parijs, Brussel of Vlaanderen nodig om eens de ogen te openen dat klimaat niet iets is voor Bangladesh en Haiti alleen. Ik hoop van niet natuurlijk maar het maakt me kwaad dat mensen het niet zien vandaag”, aldus Francis Benoit.

(lees verder onder de foto)

"Vlaming verzopen in eigen land"

“Ik ben kwaad dat we ons niet bewust zijn van het klimaat. We vermijden de discussie. Als angst een drijfveer is dan is er dringend eentje nodig om van klimaat een nog heikele punt te maken dan deze waar de Vlaming nu wakker van ligt. Want als het eigen ik en ras zo belangrijk is …wel  aan dit tempo is de Vlaming verzopen in zijn eigen land en zelf een vluchteling. Waar gaan we dan zelf asiel aanvragen. De eerste klimaatvluchtelingen staan nu al aan de deur.”

Probleem durven aanpakken

“Gezond verstand zegt me dat er dringend iets moet gebeuren. Het is net als het aanpakken van terreur, het durven aanpakken, over de politieke grenzen heen. Investeer de miljarden in de aarde in de plaats van een Teslareisje naar Mars”, besluit Benoit.

Het is niet de eerste keer dat Francis Benoit een open brief schrijft. Eerder sprong hij al in de bres voor jeugdsporters en richtte zich tot Kevin De Bruyne.