Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Buren halen slag thuis: geen boomkap in Gullegem

Buren halen slag thuis: geen boomkap in Gullegem

Nieuws
28/12/2019

Het is niet duidelijk waarom de organisatie van de cyclocross de bomen weg wil. Mogelijk heeft het te maken met een belemmering van het zicht op de wedstrijd.

Vast staat de het Agentschap Natuur en Bos een negatief advies gegeven heeft. De bomen maken deel uit van een waardevol parkgebied, klinkt het daar. Bovendien heeft de organisatie volgens de provincie een verkeerde procedure gevolgd om een kapvergunning te krijgen.

"Niet in negatief daglicht stellen"

Met de beslissing halen de buurtbewoners een slag thuis. Zij wilden de bomenrijen vrijwaren en kregen de steun van Groen en verscheidene natuurverenigingen. "De bomen vormen een scherm met de R8, naar geluid en fijn stof toe. Er zit ook heel wat fauna en flora op dit terrein, dat de voorbije 30 jaar onaangeroerd is gebleven", zegt Jelle Stragier.

De buurtbewoners benadrukken dat ze de organisatie geen stokken in de wielen willen steken. "Wij hebben heel veel respect voor het evenement zelf, voor alle vrijwilligers die het op poten zetten. Het gaat ons enkel om het behoud van de bomen", aldus Stragier.