Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brugse Sint-Godelieveabdij zoekt een nieuwe toekomst

Brugse Sint-Godelieveabdij zoekt een nieuwe toekomst

Nieuws
12/08/2021

Samen met de stad Brugge gaan Toerisme Vlaanderen en andere partners op zoek naar een nieuwe invulling voor en de toeristische ontsluiting van de abdij.  Daarvoor leggen ze hun oor te luister bij bezoekers, lokale ondernemers en inwoners van Brugge. Om zoveel mogelijk ideeën en suggesties voor de herbestemming te verzamelen, gaat de abdij van 12 augustus tot 12 september open voor het brede publiek. (Lees verder onder de foto)

Erfgoedparels ontsluiten

De bezoekers maken een inspirerende ontdekkingstocht doorheen de abdij waarbij ze meer te weten komen over de geschiedenis van de plek en de bewoners door de eeuwen heen. Langs het parcours laten diverse kunstenaars hun creativiteit de vrije loop. Aan het eind van de tocht kan iedereen die dat wil mee op zoek gaan naar een nieuwe toekomst voor het religieus erfgoed. Het participatieproject kreeg de naam “De Tuin van Heden" mee.

De Sint-Godelieveabdij in Brugge bezoeken kan vanaf vandaag tot en met 12, telkens van woensdag tot zondag van 13 tot 18 uur. Inschrijven vooraf is niet nodig. Meer info via deze website.

Auteurs: 
Redactie