Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brugse instellingen verspillen minder voedsel

Brugse instellingen verspillen minder voedsel

Nieuws
24/09/2018

In Brugse ziekenhuizen belandde er tot voor kort een kleine 300 gram voedsel per dag en per persoon in de vuilnisbak. Geldverspilling en heel wat nutteloze CO2-uitstoot. De stad had daarom gevraagd om de voedselverliezen in kaart te brengen, oplossingen te bedenken en in actie te schieten.  En met resultaat.

Uit de eerste metingen bleek dat voedselverlies een belangrijke en te voorkomen kostenpost is voor vele zorginstellingen. Daarom werd met alle betrokken grondig overlegd: patiënten, bezoekers, verplegers, keukenpersoneel. Samen met hen werden ideeën ontwikkeld om dit voedselverlies te voorkomen en in de praktijk gebracht.

Schepen Mieke Hoste: “We nemen de deelnemers op de studiedag mee langsheen het traject die de Brugse zorginstellingen doorliepen. Van het opzetten van een nulmeting tot oplossingen zoeken en het implementeren van acties. Aan de hand van interactieve opdrachten en een panelgesprek over de ervaring van de Brugse instellingen, krijgen de deelnemers concrete tips en goeie ideeën om voedselverlies in hun instelling te verminderen.”

Auteurs: