Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bruggeling dealt cocaïne om anabolen te kopen

Bruggeling dealt cocaïne om anabolen te kopen

Nieuws
17/05/2018

Op 18 oktober 2016 werden cocaïne en spierversterkende pillen aangetroffen in een locker bij Basic Fit. In het kastje stak ook een halfautomatisch pistool en een geldsom van 2.750 euro. K.Q. ontkende in zijn eerste verhoor elke betrokkenheid, maar werd op 29 november 2016 toch aangehouden door de onderzoeksrechter.

Speekseltest

Tijdens het onderzoek gaf de Bruggeling toch toe dat hij sinds begin 2016 cocaïne verkocht. Dat was toen zogezegd de schuld van zijn werkgever, die hem niet correct betaalde. Een afnemer verklaarde echter dat hij al zes jaar lang coke kocht bij de beklaagde. Volgens de procureur dealde Q. vooral binnen de harde supporterskern van Club Brugge, waar hij zelf ook deel van uitmaakt. Ten slotte merkte het OM op dat de beklaagde nog steeds in aanraking komt met drugs. Bij een verkeerscontrole enkele maanden geleden wees een speekseltest immers uit dat hij opnieuw cocaïne gebruikt had.

"Wapen in ruil voor cocaïne"

De verdediging pleitte dat in de locker amper enkele grammen cocaïne werden aangetroffen. Volgens meester Jackie Longeville verkocht zijn cliënt de drugs om anabolen te kunnen kopen. "Het aangetroffen wapen had hij gekregen in ruil voor een beetje cocaïne, en was trouwens niet schietklaar." De verdediging drong aan op een straf met voorwaarden.

De rechter doet op 14 juni uitspraak.

Auteurs: 
Belga