Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brugge en Blankenberge voorzien rouwregister voor Pieter Aspe

Brugge en Blankenberge voorzien rouwregister voor Pieter Aspe

Nieuws
03/05/2021

Auteur Pieter Aspe, pseudoniem voor Pierre Aspeslag, is zaterdag 1 mei overleden op 68-jarige leeftijd. Aspe kampte al sinds vorige zomer met gezondheidsproblemen. Na een ziekbed van twee weken overleed hij in het AZ Sint-Jan in Brugge. Daar verbleef hij vorig jaar ook al ruim twee weken met longproblemen.

De Bruggeling was een van de succesvolste schrijvers in Vlaanderen van de afgelopen decennia. De stad Brugge legt daarom een rouwregister in het stadhuis. Burgemeester Dirk De fauw en schepen van Cultuur Nico Blontrock zullen maandag als eersten het rouwregister tekenen. "Pierre was een oud-leerling van het Brugse Sint-Leocollege, was lange tijd conciërge van de Heilig-Bloedkapel op de Burg, maar was vooral een fantastische thrillerauteur. In zijn misdaadromans was Brugge steevast het decor. Met zijn overlijden verliezen we een echte ambassadeur voor onze stad", aldus De fauw. (Lees verder onder de foto)

Ook in de Biekorfbibliotheek wordt een speciale boekenstand opgezet en kunnen bezoekers een boodschap achterlaten. De Brugse bibliotheek heeft van elk boek dat van hem verscheen 25 exemplaren.(Lees verder onder de foto)

Het rouwregister ligt in de inkomhal van het stadhuis op maandag vanaf 16.00 uur. Het rouwregister kan worden getekend tot en met zondag 9 mei 2021.

Blankenberge

Ook in Blankenberge, waar Aspe ereburger was, ligt vanaf vandaag een rouwregister. Die ligt in het infopunt toerisme in de Hoogstraat. (Lees verder onder de foto)

Lees ook

Auteurs: