Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brandweerposten smelten samen, weerstand in Westouter

Brandweerposten smelten samen, weerstand in Westouter

Nieuws
14/07/2016

Zes brandweerposten uit die zone smelten samen en vinden onderdak in twee nieuwe - nog te bouwen - kazernes, in Poperinge en Wulvergem. Vooral de brandweermannen van Westouter hebben wat bezwaren, omdat zij niet in  Heuvelland kunnen blijven, maar moeten aansluiten bij Poperinge.

Rationaliseren

Nieuwkerke, Kemmel en Mesen verzamelen straks dan weer in een nieuwe kazerne in Wulvergem. Robert Van Praet, zonecommandant: "Wij moeten kijken naar onze centen en een beetje rationaliseren. Wanneer wij die zes posten tot twee kunnen herleiden, dan heeft dat ook een invloed op de financiële kant. Vooral voor het onderhoud van de gebouwen, de duurzaamheid en de energiefactuur".

Fusies bij de brandweer zijn natuurlijk geen nieuw verhaal. Ook nu weer is er veel begrip voor de beslissing, maar ook wat weerstand. Vooral uit Westouter. Burgemeester Marc Lewyllie: "Dat kan ik voor een deel begrijpen ook. Ze moeten Heuvelland verlaten, richting Poperinge".  De nieuwe kazerne in Poperinge komt er langs de Ouderdomseweg, naast het industrieterrein, maar niet voor 2019. In Wulvergem duurt het nog wat langer. Daar is nog zoeken naar een exacte locatie.