Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brandweer ruimt chemisch mengsel

Brandweer ruimt chemisch mengsel

Nieuws
31/01/2021

“We werden opgeroepen voor een vermoedelijke ontsnapping van chloordampen. Eenmaal ter plaatse bleek dat door de menging van twee producten die gebruikt worden voor het zwembad een heftige reactie ontstaan was die gepaard ging met de vorming van schadelijke dampen", getuigt een brandweerman.

"Na verkenning werd snel duidelijk dat de inzet van gespecialiseerde gaspakdragers nodig was om het ontsnapte goedje, naar schatting een twintigtal liter, in te dammen, te verdunnen en op te ruimen”, klonk het. Gehuld in groene gaspakken onderzochten ze de kelder van het gebouw en ruimden het mengsel op.

Ook een gespecialiseerde ruimingsfirma, de milieuambtenaar van de gemeente Deerlijk en een adviseur gevaarlijke stoffen uit de naburige hulpverleningszone Westhoek kwamen ter plaatse om elk vanuit hun expertise de interventie te ondersteunen en mee in goede banen te leiden. Eens het ontsnapte goedje opgeruimd was, werden ook de rioleringen nog uitvoerig nagespoeld, zodat elk gevaar voor de bevolking of het milieu vermeden werd. Niemand van de hotelgasten moest tijdens de interventie geëvacueerd worden.

 

Auteurs: 
Redactie
Nicolas Duboccage