Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bram Degrieck stuurt meerderheid naar huis in De Panne

Bram Degrieck stuurt meerderheid naar huis in De Panne

Nieuws
14/10/2018

Aardverschuiving

De verkiezingen van afgelopen zondag zorgen voor een aardverschuiving in De Panne. Ann Vanheste is niet langer burgemeester. Vanheste slaagde er niet in om met haar Lijst Burgemeester (een kartellijst van DAS en CD&V) de absolute meerderheid te halen en strandt op 10 zetels. 

De liberale beweging Actie met lijsttrekker Wim Janssens haalde 6 zetels binnen. N-VA met lijsttrekker Cindy Verbrugge veroverde 1 zetel. Samen met de 4 zetels van Het Plan-B halen Actie en N-VA 11 zetels. De drie sluiten een bestuursakkoord. Actie is dan wel de grootste van de 3 partijen, maar lijsttrekker Wim Janssens staat de burgemeesterssjerp af aan Bram Degrieck van Het Plan – B. 

Bram Degrieck treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader Johan die burgmeester was van 1989 tot 1994. Hij werd aan de kant gezet door Willy Vanheste. Nu wordt zijn dochter Ann Vanheste aan de kant gezet door zoon Degrieck. Ann Vanheste behaalde wel het meeste aantal voorkeurstemmen 1.431, Wim Janssens haalde er  818, Bram Degrieck 806 en Cindy Verbrugge 274.

Lees ook

 

Auteurs: 
Redactie

Volg de Focus en WTV festivalreporter